Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen mét een Securlabel–markering.

In het geval van gevonden voorwerpen met markering van Securlabel; gelieve de eigenaar zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Met de combinatie van deze website en de unieke SL-CODE die op gevonden voorwerpen staat vermeld, kunt u een bericht sturen naar de legitieme eigenaar. Daarna zal de eigenaar direct contact met u opnemen om zijn/haar verloren voorwerp terug te krijgen.

In het geval dat de SL-CODE niet goed leesbaar is, kunt u altijd in de database met de uitgebreide zoekfunctie het desbetreffende voorwerp achterhalen om vervolgens de eigenaar te contacteren.

Gevonden voorwerpen zonder een Securlabel–markering.

In het geval van gevonden voorwerpen met markering van Securlabel; informeer dan bij het gemeentedepot waar u deze het beste kunt inleveren. De gedupeerde eigenaar zal zijn/haar best doen om het verloren voorwerp terug te kunnen vinden. Vooral als het gaat om een verloren voorwerp dat:

  • een hoge financiële waarde heeft, bijvoorbeeld een duur apparaat;
  • een emotionele waarde heeft, bijvoorbeeld een geschenk van een geliefde persoon;
  • de privacy van personen in gevaar kan brengen. Denk aan gevoelige persoons-of zakelijke gegevens, e-mails, foto’s … die bijvoorbeeld op een verloren iPhone of iPad kunnen worden gevonden;

Afgezien wat de wet zegt over de rechten en de plichten van de vinder ten aanzien van gevonden voorwerpen, moet de vinder kunnen beseffen dat de vondst veel kan betekenen voor de eigenaar. Dus hierbij het verzoek om mee te helpen bij de hereniging van gevonden voorwerpen met zijn/haar eigenaar.

Mis onze tips niet

Account aanmaken

Maak een gratis account aan en ontdek zelf hoe simpel en snel je eigendommen kunt registreren om te beschermen tegen diefstal en verlies.

Bij categorie huisdier is een sl-code niet nodig.
» Gratis account «