Gestolen voorwerpen

Bent u van plan om een (gebruikt)tweedehands voorwerp te kopen, dan is het zeer verstandig om in database van Securlabel te checken of dat voorwerp geen crimineel verleden heeft. In het zoekverslag/rapportage vindt u naast de status van het voorwerp ook andere belangrijke informatie zoals de kenmerken van het voorwerp, hoe lang het voorwerp staat geregistreerd, foto’s…enz.

Gestolen voorwerpen mogen niet verhandeld worden, omdat de rechtmatige eigenaren ten alle tijd recht hebben op het terugkrijgen van hun gestolen voorwerpen.
Indien u gestolen voorwerpen koopt, dan is dit verloren geld en bovendien loopt u een groot risico op strafbare feiten. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van mensen die veroordeeld zijn en hoge boetes hebben betaald vanwege in het bezit hebben van gekochte gestolen voorwerpen. U bent als koper door de wet verplicht uzelf ervan te verzekeren dat het niet om gestolen voorwerpen gaat.

Indien u gestolen voorwerpen te koop aangeboden krijgt met een Securlabel –markering, kunt via de database de legitieme eigenaar op de hoogte brengen. Verder beslist de eigenaar welke actie ondernomen zal worden om zijn/haar gestolen voorwerpen terug te krijgen.

Alle voorwerpen worden in de database van Securlabel –door de eigenaar– met de belangrijkste kenmerken en meestal met foto’s geregistreerd. Wanneer een voorwerp te koop wordt aangeboden zonder gegevens zoals merknaam, type/model en vooral het serienummer, dan is het waarschijnlijk geen zuiver koffie.
Ook wanneer men eigenaardigheden aantreft op het voorwerp zoals grote krassen (schade), of sporen van markeringsproducten of iets dergelijks, dan is het zeer aan te raden om van die koop af te zien.

Wilt u iets kopen, maar wel op een legale manier?
  • Vraag aan de verkoper of zijn/haar voorwerp bij Securlabel geregistreerd staat;
  • Maak een afdruk van het zoekverslag en neem deze mee naar de verkoper;
  • Check ter plekke de vermelde kenmerken die in het zoekrapport staan met die van het te kopen voorwerp;

Mis onze tips niet

Account aanmaken

Maak een gratis account aan en ontdek zelf hoe simpel en snel je eigendommen kunt registreren om te beschermen tegen diefstal en verlies.

Bij categorie huisdier is een sl-code niet nodig.
» Gratis account «