Aangifte diefstal: Top 5 meest gestolen eigendommen

Dieven kijken altijd naar eigendommen die snel en makkelijk geld opleveren, zonder veel risico. Zeker als de eigendommen niet naar de eigenaar herleidbaar zijn, zijn ze zeer gewild. Volgende voorwerpen worden het vaakst gestolen en succesvol illegaal doorverkocht. Aangifte diefstal is dan meestal al te laat.

1) Ipad, tablet en laptops

1

 

 

 

 

 

 

Doordat deze voorwerpen zeer gewild zijn, vormen ze het grootste gevaar gestolen te worden van jou. Ze zijn handig en bijna niet merkbaar mee te nemen én ze zijn in no-time terug verkocht. Dus geen risico dat de dief lang blijft zitten met deze voorwerpen.

2) Smartphones

2

 

 

 

 

 

 

 

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone en hoe nieuwer hoe liever we ze hebben. Deze voorwerpen zijn ook heel gewild op het lijstje van dieven. De meeste mensen ervaren diefstal van hun smartphone terwijl ze buiten zijn. Doordat deze uit de broekzak valt of gewoon door onoplettendheid van de eigenaar zelf op bepaalde momenten.

3) Geld en juwelen

3

 

 

 

 

 

 

 

Je zou het niet zeggen maar geld en juwelen behoren al jaren in de top 5 van meest gestolen voorwerpen. Meestal bij huis of kantoor inbraken worden deze kleine maar handig mee te nemen dingen snel in het vizier gebracht van dieven. Zorg er altijd voor dat deze dingen niet in het directe zicht liggen thuis. Hierdoor verhoog je de kans op spontane inbraak in je huis of pand. Denk ook aan fototoestellen en games, alles wat snel te verkopen is en klein om mee te nemen niet in het zicht laten liggen, ook niet als je thuis bent!

4) Fietsen

4

 

 

 

 

 

 

 

Ongeveer iedere minuut van de dag wordt er een fiets ergens gestolen, en nog erger het aantal stijgt door de nieuwe moderne elektrische fietsen die ook duurder zijn, en snel illegaal te verkopen zijn. Doordat ze online via nep-accounts gemakkelijk en snel doorverkocht kunnen worden, vormt ook dit voorwerp bijna geen bedreiging voor dieven. Ook als ze gepakt worden zijn de nadelen vaak niet op te wegen tegen de voordelen van het snelle geld. Doe zeker aangifte diefstal, zodat het op zijn minst bekend is bij de politie.

5) Home Entertainment Systems

5

 

 

 

 

 

 

 

Ook in de top 5 behoren de superhype, steeds veranderlijke home entertainment systems. Hieronder vallen ook 3D televisies daar deze licht van gewicht zijn, snel los te koppelen en dus ook snel mee te nemen tijdens een inbraak. Ook deze zijn gewild voor een leuk prijsje dus snel weer doorverkocht.

Wat doe je eraan?

Er zijn verschillende methoden op de markt om je eigendommen te beschermen tegen diefstal, zoals dure alarmsystemen, sloten, …maar de meest aangeraden manier (door politie) is om de eenvoudige illegale doorverkoop moeilijker te maken voor dieven. Dit kan door de serienummers en bijzondere eigenschappen (online) te registeren en duidelijk zichtbaar te maken dat je eigendom traceerbaar is door labels of stickersLees hier wat je tijdens je aangifte diefstal nog meer kan doen.

Mis onze tips niet

Account aanmaken

Maak een gratis account aan en ontdek zelf hoe simpel en snel je eigendommen kunt registreren om te beschermen tegen diefstal en verlies.

Bij categorie huisdier is een sl-code niet nodig.
» Gratis account «