Waarom veel inbraken tijdens vakantie?

Traditionele kofferlabels brengen de reiziger twee potentiele problemen. Uit recent onderzoek kwam naar voren dat steeds vaker inbrekers zich op de vlieghaven bevinden tussen de reizigers. Met als doel adressen van nietsvermoedende mensen te bemachtigen. Eén van de technieken die ze daarvoor gebruiken is het doen alsof ze een sms typen, terwijl ze in werkelijkheid een foto van de adressen op de kofferlabels nemen.

Vaak maken ze ook nog eens een praatje met jou om te horen hoelang je op vakantie gaat. Wat een attente,  geïnteresseerde man zou je denken toch…?  terwijl je eigenlijk de inbreken vrij spel hebt gegeven om in te breken zonder de kans gestoord te worden.

Ook zorgen de traditionele kofferlabels nog voor een ander probleem, ze kunnen namelijk snel vast komen te zitten in de machineonderdelen die de bagages sorteren. Hierdoor breken vaak de fragiele handvatten af en ben je dus ook je kofferlabel kwijt die je koffer identificeerbaar maakt.

Een andere optie dan het traditionele kofferlabel is de bagagesticker. Als deze dan ook nog eens in een felle opvallende kleur zijn, heb je het voordeel dat ook al de hendel afbreekt, je koffer nog steeds identificeerbaar is en je kan hem makkelijker onderscheiden tussen alle koffers op de bagageband.

bagagelabel

Vaak denken reizigers slim te zijn door hun naam, telefoonnummer, adres en email te vermelden op de kofferlabels. Denkende dat ze hun bagages snel kunnen geretourneerd worden als ze verloren zijn. Maar niets is minder waar. Met deze gegevens geef je kwaadwilligen en inbrekers een gouden kans om je huis leeg te plunderen. Tegenwoordig kunnen de inbrekers jouw telefoonnummer gebruiken om de locatie tijdens je vakantie te bepalen of een urgent email sturen zodat ze jouw IP-adres aflezen als jij direct reageert. Het is dus absoluut niet veilig om je persoonlijke gegevens te noteren op de kofferlabels.

 

MAAR WAT IS DAN DE OPLOSSING VOOR DE REIZIGER?

De kofferlabels van Securlabel bieden je de oplossing om  zowel  je privacy als je bagage te beschermen. Dit doen wij door de kofferlabels te voorzien van een uniek nummer. Ten eerste zijn mensen met slechte bedoelingen of inbrekers niets met dat nummer. Ten tweede in geval van verlies kan er wel anoniem contact gelegd worden met de rechtmatige eigenaar van de bagage. Een win-win situatie dus. Zo vertrek je naar je bestemming onbezorgd over je bagage maar ook je situatie thuis.

Mis onze tips niet

Account aanmaken

Maak een gratis account aan en ontdek zelf hoe simpel en snel je eigendommen kunt registreren om te beschermen tegen diefstal en verlies.

Bij categorie huisdier is een sl-code niet nodig.
» Gratis account «