Aangifte fietsdiefstal

Hoe vergroot je de kans om je gestolen fiets terug te krijgen?

Als je een nieuwe fiets koopt , zal je niet blij zijn als deze gestolen wordt. Niemand wil denken aan  aangifte fietsdiefstal, dus het goed op slot zetten alleen  is niet genoeg.

Er zijn altijd mensen die toch een manier vinden om je fiets  te krijgen als dat echt willen. De volgende tips kunnen je helpen om je fiets terug te krijgen als deze toch wordt gestolen:

1- Framenummer noteren:
Dit is het eerste wat je moet doen als je een nieuwe of tweedehands fiets aankoopt. Noteer ook alle kenmerken en neem foto’s van je fiets. Dit is heel cruciaal om je aangifte fietsdiefstal bruikbaar te maken voor de politie. Zonder je framenummer kan de politie niets doen met je aangifte. Je kunt dit op een papier noteren of tegenwoordig ook gewoon online doen zoals hier op deze site.

2- Markeer je fiets:
Het aanbrengen van een permanente markering zal helpen de fiets te identificeren als de jouwe. Je moet namelijk op elk moment kunnen aantonen dat jij de rechtmatige eigenaar bent.

3- Aangifte fietsdiefstal:
Doe altijd aangifte fietsdiefstal als je fiets gestolen wordt. Dit voor meerdere reden. Ten eerste vergroot de aangifte de kans dat je je fiets terugkrijgt. Ten tweede gebruikt de politie deze gegevens om doelgericht te werken. Ten laatste heb je een aangiftenummer nodig voor de verzekering.

4- Online registreren:
Registreer de kenmerken van je fiets online zodat je ze altijd bij de hand hebt. Dit is heel handig bij aangifte fietsdiefstal. Je kunt ook gebruik maken van deze fietsregistratiekaart, maar zorg wel dat hij goed wordt bewaard.

Mis onze tips niet

Account aanmaken

Maak een gratis account aan en ontdek zelf hoe simpel en snel je eigendommen kunt registreren om te beschermen tegen diefstal en verlies.

Bij categorie huisdier is een sl-code niet nodig.
» Gratis account «
 

Fietsregistratiekaart

Aangifte-fietsdiefstal

klik hieronder en downloaden